A nykščių vynas“ 2005-aisiais pristatė naują prekės ženklą – „Voruta“. Šis legendinės karaliaus Mindaugo pilies, kuri, kaip spėja tyrinėtojai, stovėjo šalia Anykščių, pavadinimas idealiai tiko natūralių vaisių ir uogų vynų serijai, puoselėjančiai senąsias lietuviškos vyndarystės tradicijas. „Vorutos“ kolekcijoje šiandien daugiau kaip dešimt vynų, du iš jų pripažinti tautinio paveldo produktais. Juodųjų serbentų vynas tokio pripažinimo sulaukė 2010-aisiais, o pusiau saldus obuolių vynas – 2016-aisiais.
1927 m. natūralų juodųjų serbentų vyną pradėjo gaminti įmonės įkūrėjas Balys Karazija. Šiandien jis gaminamas pagal tą patį receptą iš Lietuvoje užaugintų ir kruopščiai atrinktų uogų. Pusiau saldus vynas išsiskiria sodria spalva ir puikiai subalansuotu skoniu su ilgai išliekančiu juodųjų serbentų poskoniu.
Aromatas ir skonis
Išraiškingas prinokusių uogų skonis, labai sodrus, turtingas aromatas.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su raudonos mėsos patiekalais, troškinta žvėriena, vytintu šernienos kumpiu bei dešra, ilgai brandintais sūriais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra – 14-16 °C. Tinka karšto vyno gėrimų ruošimui (nerekomenduojama užvirti).
1927-aisiais, prabėgus vos metams nuo vyno dirbtuvių atidarymo, „Anykščių vyno“ įkūrėjas Balys Karazija pradėjo gaminti pusiau saldų vyšnių vyną. Jis itin vertino išraiškingą vietinių uogų skonį ir aromatą, kurį meistriškumo dėka jam pavyko išsaugoti ir natūraliame vyšnių vyne. Jis šiandien gaminamas pagal klasikinę vynų gamybos technologiją.
Aromatas ir skonis
Sodrios, šioms uogoms būdingos, spalvos, itin aromatingas, ragaujant harmoningai skleidžiasi subtiliai saldus skonis ir švelni rūgštelė.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su vidutinės brandos sūriais, antienos, triušienos bei laukinės paukštienos patiekalais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra – 14-16 °C. Tinka gerti ir pakaitintą (nerekomenduojama užvirti).
Būtent nuo šio natūralaus obuolių vyno gamybos 1926-aisiais prasidėjo „Anykščių Vyno“ istorija. Šiandien šis vynas, kaip ir jo pirmtakas, gaminamas tradiciniu būdu tik iš gerai prinokusių lietuviškų obuolių sulčių. Šviesiai gelsvos spalvos „obuolinis“ – autentiškas ir patikrintas laiko.
Aromatas ir skonis
Švelnus, kvepiantis lietuviškų obelų sodu. Skonyje dominuoja saldžiarūgštis poskonis.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su baltos žuvies, paukštienos, lietuviško sūrio ir keptų daržovių patiekalais.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Aronijų vynas – vienintelis pusiau sausas vynas „Vorutos“ kolekcijoje. Jis išsiskiria ir ilgesniu brandinimo laiku. Klasikiniu būdu gaminamame vyne netrūksta aronijų uogoms būdingų taninų, o ilgesnis brandinimas suteikia sodrią raudonai violetinę spalvą.
Aromatas ir skonis
Išraiškingi taninai, su niekuo nesupainiojamas aronijų skonis ir intensyvus uogų aromatas.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su jautienos, žvėrienos ar laukinės paukštienos patiekalais, taip pat su grilyje kepta mėsa, aštriais užkandžiais ir ilgai brandintais sūriais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra: 16-18 °C.
Slyvų vynas – įdomi, analogų neturinti, naujiena ir „Vorutos“ kolekcijoje, ir natūralių vynų pasaulyje. Šis unikalus, tradiciniu būdu gaminamas vynas, išsaugojo visą puokštę prinokusių slyvų poskonių bei lengvai atpažįstamą šių vaisių aromatą.
Aromatas ir skonis
Aromatas itin ryškus, jame dominuoja prinokusi slyva, o subtiliai saldų skonį palydi gaivus poskonis.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su baltos mėsos patiekalais bei lengvais užkandžiais.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
„Vorutos“ granatų vynas pagamintas išlaikant geriausias lietuviškos vyndarystės tradicijas, iš ryškioje užjūrio saulėje prinokusių granatų. Šis natūralus vynas pagamintas iš granatų vaisių sulčių, o po fermentavimo ir nuskaidrinimo išlaikytas žemoje temperatūroje.
Aromatas ir skonis
Prinokusių raudonųjų vaisių aromatas. Ragaujant atsiskleidžia granatų bei prisirpusių uogų tonai. Sodri spalva.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera prie raudonos mėsos, prieskoningų patiekalų, sūrių ir desertų. Gali būti vartojamas kaip aperityvas.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 12-14 °C temperatūros.
Natūralus rabarbarų vynas – tai lyderiaujančio vaisių vyno Lietuvos rinkoje „Voruta“ portfelio papildymas nauju baltu vynu. Produktas pagamintas iš natūralių rabarbarų sulčių, po fermentavimo ir nuskaidrinimo išlaikytas žemoje temperatūroje.
Aromatas ir skonis
Lengvai jaučiamas savitas rabarbarų aromatas ir gerai subalansuotas saldžiarūgštis skonis.
Patiekimo rekomendacijos
Gali būti vartojamas kaip aperityvas. Dera prie lašišos patiekalų, vidutinės brandos sūrių.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Natūralus kriaušių vynas ruošiamas naudojant klasikinę vyno gamybos technologiją, siekiant atskleisti prinokusių kriaušių skonį.
Aromatas ir skonis
Natūralus kriaušių vynas pasižymi gaiviu ir vaisišku aromatu, yra lengvo ir salsvo skonio.
Patiekimo rekomendacijos
Vynas tinka prie baltos žuvies, paukštienos, patiekalų ir vidutinės brandos sūrių. Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Lengvo skonio, aromatingas, specialiai vasarai sukurtas pusiau sausas šviežios šiaudų spalvos vaisių vyno gėrimas. Šio gėrimo pagrindas – natūralus subtiliai saldžiarūgštis obuolių vynas ir gaivios rūgšties nestokojančios lietuviškų svarainių sultys. Vasariškas akcentas – tikrų liepų žiedų ekstraktas.
Aromatas ir skonis
Lengvas, gaiviai rūgštus svarainių skonis, subtilus liepų žiedų aromatas.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vyno gėrimas dera su įvairiais desertais, galima patiekti ir vieną vietoj deserto su mėtos šakele arba obuolio ar citrinos skiltele.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Lengvo bei gaivaus skonio baltasis vaisių vyno gėrimas, pagamintas iš natūralaus obuolių vyno ir agrastų sulčių, pagardintas ramunėlių žiedais.
Aromatas ir skonis
Ypatinga gėlių bei vaisių aromatų įvairovė ir dermė. Lengvas, subalansuotas, subtili agrastų rūgštis ir gaiva.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vyno gėrimas dera prie žuvies ar paukštienos patiekalų, sūrių, lengvų užkandžių. Galima patiekti ir vieną vietoj deserto, pagardintą vynuoge ar kitais šviežiais vaisiais.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Lengvo skonio, aromatingas, specialiai vasarai sukurtas pusiau saldus rožinės spalvos vaisių ir uogų vyno gėrimas. Natūralus obuolių vynas gėrimui suteikia gaivų skonį, vyšnių vynas – subtilią rožinę spalvą ir salstelėjusį uogų poskonį, o šios kompozicijos akcentas – erškėtrožių žiedlapių ekstraktas.
Aromatas ir skonis
Lengvas, prinokusių vyšnių skonis su subtiliu erškėtrožių žiedų aromatu.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vyno gėrimas dera su įvairiais desertais, galima patiekti ir vieną vietoj deserto su avietėmis arba vasaros sezono vaisiais.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Lengvo bei gaivaus skonio gazuotas rausvasis vaisių ir vyno gėrimas, pagamintas iš natūralaus vyšnių ir obuolių vyno bei pagardintas erškėtrožių žiedais.
Aromatas ir skonis
Lengvo bei gaivaus skonio gazuotas rausvasis vaisių vyno gėrimas. Pasižymintis vaisiniu aromatu.
Patiekimo rekomendacijos
Tinkamas kaip aperityvas ar su lengvais užkandžiais. Rekomenduojama patiekti atšaldytą iki 8 ° C plačioje taurėje su ledo kubeliais. Papuošti keliomis šviežiomis uogomis ar vaisiais (tinka vyšnios, avietės), erškėčių žiedais.
Lengvo bei gaivaus skonio gazuotas baltasis vaisių vyno gėrimas, pagamintas iš natūralaus obuolių vyno ir svarainių sulčių, pagardintas liepų žiedais.
Aromatas ir skonis
Lengvo bei gaivaus skonio gazuotas baltasis vaisių vyno gėrimas. Pasižymintis vaisiniu aromatu.
Patiekimo rekomendacijos
Tinkamas kaip aperityvas ar su lengvais užkandžiais. Rekomenduojama patiekti atšaldytą iki 8 °C plačioje taurėje su ledo kubeliais. Papuošti mėtų lapeliais arba šviežių vaisių- obuolių, citrinos griežinėliais.
Voruta Blossom yra gazuotas vaisių vyno gėrimas su mažesniu alkoholio kiekiu ir lengvu, aromatingu, vasarišku skoniu, papildantis Voruta produktų šeimą.
Aromatas ir skonis
Lengvas ir gaivus, šviesios vario spalvos vaisių ir uogų vyno gėrimas, pagamintas iš natūralaus obuolių ir vyšnių vyno, slyvų sulčių ir praturtintas rugiagėlių žiedais.
Patiekimo rekomendacijos
Tinkamas kaip aperityvas. Dera su paukštienos patiekalais, lengvais užkandžiais: alyvuogėmis, kumpiu, šviežiais sūriais.
Sodrios raudonos spalvos nealkoholinis vynas pagamintas iš Lietuvoje užaugintų juodųjų serbentų. Šiame vyne pavyko išsaugoti ryškų šių prisirpusių uogų aromatą ir ilgai išliekantį skonį.
Aromatas ir skonis
Ryškus uogų aromatas, sodrus, tvirtas saldžiarūgštis skonis.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su raudonos mėsos patiekalais, troškinta žvėriena, vytintu šernienos kumpiu, dešrelėmis, ilgai brandintais sūriais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra – 14-16 °C.
Nealkoholinis vaisių vynas „Voruta“ – tai lyderiaujančio vaisių vyno Lietuvos rinkoje VORUTA prekės ženklo papildymas dar vienu nealkoholinio gėrimo skoniu.
Unikalios receptūros baltasis nealkoholinis vaisių vynas pagamintas iš dealkoholizuoto obuolių ir kriaušių vyno bei pagardintas obuolių, kriaušių ir svarainių sultimis. Be pridėtinio cukraus.
Aromatas ir skonis
Subtilaus aromato, lengvo ir gaivaus skonio nealkoholinis baltasis vaisių vynas.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su baltos žuvies, paukštienos, lietuviško sūrio ir keptų daržovių patiekalais.
Rekomenduojama patiekimo temperatūra – 10-12 °C.
VORUTA Winterspice nealkoholinis vyšnių vynas pagamintas pasitelkus savitas vyndarystės tradicijas ir pagal specialią receptūrą.
Aromatas ir skonis
Natūraliais prieskoniais pagardintas nealkoholinis vyšnių vynas, išraiškingo prisirpusių vyšnių skonio bei intensyvaus aromato.
Patiekimo rekomendacijos
Rekomenduojama patiekti pašildytą iki 70-75 °C.
Riboto leidimo, specialiai žiemos sezonui sukurtas natūralaus juodųjų serbentų vyno gėrimas su aromatingais prieskoniais. Šis kaitinimui skirtas vyno gėrimas pagardintas cinamonu, gvazdikėliais bei kardamonu.
Aromatas ir skonis
Juodųjų serbentų vyno gėrimas pagardintas tradiciniam karšto vyno gėrimui būdingais kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių ir cinamono prieskoniais.
Patiekimo rekomendacijos
Pakanka tik pašildyti ir galima iškart patiekti.
Riboto leidimo, specialiai žiemos sezonui sukurtas natūralaus vyšnių vyno gėrimas su aromatingais prieskoniais. Šis kaitinimui skirtas vyno gėrimas pagardintas cinamonu, gvazdikėliais bei kardamonu.
Aromatas ir skonis
Vyšnių vyno gėrimas praturtintas tradiciniam karšto vyno gėrimui būdingais kvapiųjų pipirų, gvazdikėlių ir cinamono prieskoniais.
Patiekimo rekomendacijos
Pakanka tik pašildyti ir galima iškart patiekti.
Išskirtinis, ne mažiau nei 6 mėnesius ąžuolu brandintas vynas, pagamintas iš rankomis surinktų svarainių pagal klasikinę gamybos technologiją.
Aromatas ir skonis
Rinktinių svarainių vynas pasižymi išraiškingu cukruotų svarainių, prinokusių kriaušių, subtiliu vanilės ir pavasarinio medaus aromatu. Ragaujant susipina lazdynų ir graikinių riešutų bei kremiškos grietinėlės tonai, ilgai išlieka subtilus džiovintų obuolių poskonis.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su vištienos, daržovių patiekalais, lengvai brandintu ar keptu varškės sūriu, rūkyta lašiša.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 10-12 °C temperatūros.
Išskirtinis, ne mažiau nei 6 mėnesius ąžuolu brandintas vynas, pagamintas iš raudonųjų agrastų pagal klasikinę gamybos technologiją.
Aromatas ir skonis
Brandintas agrastų vynas išsiskiria rausva spalva, pasižymi raudonųjų sodo uogų bei vaisių aromatais, subtiliai išsiskirančiais agrastų bei ąžuolo tonais.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su aromatingomis prieskoninėmis žolelėmis pagardintais daržovių ir paukštienos patiekalais, minkštais sūriais ir lengvais užkandžiais.
Rekomenduojama pateikimo temperatūra 10-12°C.
Išskirtinis, ne mažiau nei 12 mėnesių ąžuolu brandintas vynas, gaminamas iš rinktinių uogų pagal klasikinę gamybos technologiją.
Aromatas ir skonis
Brandintas gervuogių vynas pasižymi prisirpusių tamsių miško uogų aromatu yra lengvo, elegantiško skonio su šokoladinio pyrago, vanilės ir prieskoninių žolelių tonais.
Patiekimo rekomendacijos
Šis vynas dera su mėsos patiekalais, ant grotelių keptomis daržovėmis ir raudona žuvimi.
Rekomenduojama pateikimo temperatūra yra 16-19°C.